VOF van der Hoog

Over VOF van der Hoog

Lid geworden in september 2021

Hallo allemaal!

Leuk dat je meer van ons bedrijf te weten wilt komen! Ons bedrijf is een familiebedrijf dat gerund wordt door Cees, Elly, Andries en Marjon. Cees en Elly zijn vanuit Zuid-Holland naar het mooie noorden gekomen en zijn begonnen op een klein verouderd boerderijtje in 1980. In de jaren die volgden is het bedrijf verder ontwikkeld. In 2010 kwam Andries in de maatschap en een aantal jaar later is de laatste stap genomen zodat er nu 125 melkkoeien automatisch worden gemolken. Daarnaast zijn er nog 60 stuks jongvee aanwezig. Er wordt 62 hectare land bewerkt, waarvan 12 hectare maïs en 50 hectare grasland. Dit is geheel om eigen voer te telen. Daarnaast worden er nog afvalproducten zoals aardappelvezels en bierbostel bijgevoerd. Hierdoor kunnen we een hogere productie realiseren van 11.200 liter melk per koe, en staan we in de top 25 van Noord Nederland!

 

Op verschillende manieren laten we zien hoe het boerenleven er aan toe gaat. We vinden dit heel belangrijk! Ook omdat lang niet iedereen meer weet hoe de werkelijkheid is. Hier aan de rechterkant staat wat er allemaal te doen is bij ons op de boerderij.

Bijzonderheden

Educatie:
Naast ons melkvee doen we ook nog educatie voor basisscholen via De Boer Op Noord. Hierbij krijgen de leerlingen een lespakket aangeboden en mogen ze zien, voelen en ruiken hoe het er in het echt aan toe gaat.

Bedrijfsbezoek:
Ook kunt u bij ons komen voor een bedrijfsbezoek. Bent u nieuwsgierig naar ons bedrijf, wilt u meer weten over de moderne melkveehouderij, of wilt u gewoon even een kalfje aaien en een koe diep in de ogen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Boerencamping ‘t Hoogje:
Wilt u een kijkje nemen in het boerenleven? Zien waar melk vandaan komt? Misschien de geboorte van een kalfje meemaken? Dan bent u bij Boerencamping ‘t Hoogje aan het juiste adres! We zijn een actief melkveehouderijbedrijf. U kunt kijken hoe de koeien gemolken worden door twee melkrobots. De kinderen kunnen helpen om de kalfjes melk te geven en de koeien te voeren. Behalve koeien lopen er ook geiten, kippen, konijnen en poezen rond.

Of u nu met de camper, de caravan, een tent, op de motor of op de fiets komt; U bent van harte welkom. Wij bieden 15 ruime, comfortabele plaatsen. Verder kunt u ook een 4-persoons caravan huren!

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit