VOF Poelman Aardbeien en Asperges

Over VOF Poelman Aardbeien en Asperges

Lid geworden in maart 2018

Over de aardbeien en asperges van Poelman

Op de grens van Drenthe, Friesland en Groningen, in het mooie westerkwartier,  staat het familiebedrijf VOF  Poelman. De familie Poelman teelt vol passie de heerlijke zomerkoninkjes, vanaf half mei wordt er geplukt uit de tunnelkassen en dan van de stelling.

De asperges worden vanaf half april gestoken en we steken door tot de langste dag (21 juni).
Veel mensen weten niet dat je van een aspergeplant jaren kan steken. Elk jaar maakt de plant nieuwe neuzen aan en maakt hiervan weer nieuwe asperges.

Een groot deel van de aardbeien en asperges wordt verkocht in onze boerderijwinkel of vanuit onze aardbeienautomaat. Verder leveren we aan lokale bedrijven zoals bakkers, groenteboeren en verschillende boerderijwinkels in de omgeving.

Wij zijn Global Gap gecertificeerd, wat betekent dat duurzaamheid, kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan.

In de teelt werken wij al jaren met geïntegreerde gewasbescherming. We houden balans in onze gewassen door de nuttige beestjes te sparen.
Tussen onze stellingen staan bloemstroken om de beestjes te lokken en te laten overleven. En voor de bestrijding van plagen werken we met roofmijten en wantsen, door deze extra uit te zetten.

De aardbeien die niet mee kunnen in de verkoop door een kwaliteitsafwijking laten we verwerken in de jam, sap of saus. Ook verkopen we deze aardbeien als 2e keus.

Meedoen met boert bewust

Wij vinden het belangrijk om te laten zien waar we mee bezig zijn en waarom wij bepaalde stappen zetten binnen het bedrijf. We vertellen graag het verhaal aan onze klanten. Zo houden we verbinding tussen de boer en de burger.
We doen graag mee aan lokale initiatieven en staan op verschillende markten in de streek. Denk hierbij aan de westerkwartierbox met lokale producten en de streekproductenmarkt.

Komt u ook eens langs in onze boerderijwinkel?
In de zomer is ons terras open en kunt u heerlijk genieten van de rust en
ruimte op ons bedrijf.

U kunt ons volgen via onze facebook en instagram: @poelmanaardbeien

De natuur doet zijn werk en dat proef je ”proef het verschil”

Bijzonderheden

De boerderijwinkel is in het seizoen elke dag geopend.

Hier worden de lekkere aardbeien en asperges verkocht.
Maar ook heerlijke zuivel, eieren, worst, ijs, kaas en Groningse poffert.

Op zoek naar een cadeau voor de buren, vrienden of kennissen?

kom langs voor een heerlijk streekpakket, zelf samengesteld.

”je proeft het verschil”

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Maatschappij
Natuur
Beeldkwaliteit