Melkveehouderij Terra Nova

Over Melkveehouderij Terra Nova

Lid geworden in oktober 2021

Welkom bij melkveebedrijf Terra Nova.

Wij zijn Tjipke en Monique Nieuwland en zijn de tweede generatie op dit bedrijf wat door Tjipke’s ouders is opgezet met 6 koeien en door de jaren heen is gegroeid naar wat er nu staat. Thomas v.d. Zwaag zit sinds enkele jaren ook in de maatschap en heeft tevens nog een baan buitenshuis als inseminator/scanner. Ook de andere kinderen en de vriendin van Thomas zijn altijd wel te vinden voor een helpende hand, tijdens drukke periodes, en werken allemaal in landbouw gerelateerde banen.

Wij wonen en werken op ons bedrijf met 165 melkkoeien, deze koeien worden in het voorjaar en de zomer geweid op onze percelen dicht bij huis. Vanaf het najaar staan de koeien in de stal en worden ze gevoerd met het gras en de mais die we in het voorjaar/zomer/herfst hebben geoogst. Ook het jongvee dat we zelf opfokken eet hier graag van mee.

Onze koeien worden twee maal daags gemolken , dit gebeurt in een carrousel , dit is een ronddraaiende melkstal. De koeien staan dan mooi om zich heen te kijken en aan het einde van het rondje mogen ze weer de stal in om lekker te eten, drinken en luieren. En hebben ze ons hun mooiste product geleverd : lekkere en gezonde melk. Onze stal is deels voorzien van een geïsoleerd dak dat de warmte en de kou buiten houdt , ook hangen er ventilatoren om op hete zomerdagen nog beter het klimaat te beheersen, want een koe houdt van rust regelmaat en reinheid en een constante temperatuur.

Deze melk wordt om de drie dagen opgehaald door de vrachtwagen en gaat dan naar de melkfabriek waar er heerlijke producten van worden gemaakt.
Onze koeien krijgen gemiddeld 1 keer per jaar een kalfje , waarvan de beste vaarskalfjes( meisjes) mogen blijven.

We hebben ook nog zo’n 20 schapen en wat hobby in paarden. In de winter onderhouden we de coulissen die om onze landerijen heen liggen en plegen we onderhoud aan ons machine park, we doen het meeste landwerk zelf. Ook hebben we vaak een stagiair om onze kunde door te geven aan een volgende generatie, We staan altijd open voor leuke bezigheden zoals Campina-openboerderij dagen. Of fietstochten met een kijkje in de stal.

Als boer probeer je altijd het beste te zoeken voor je vee en land, hier ben je dan ook de hele dag mee bezig. En om dat uit te dragen willen we graag meedoen met Boert Bewust, want zoals de naam al zegt ben je altijd bewust iets aan het doen.
Wij voelen ons betrokken met ons bedrijf bij de maatschappij en de omgeving waar wij actief in zijn. Dit willen we graag uitstralen en delen met burgers en buitenlui , om zo het draagvlak voor de agrarische landbouw onder de mensen te vergroten en vast te houden.

In boert bewust voelen wij ons als gangbaar bedrijf ook gewenst en vinden we de kracht van samenwerking tussen de gehele agrarische sector.
Wij staan altijd open voor een gesprekje en bedanken u voor het lezen.

Bijzonderheden

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit