Welkom op de website van Westerkwartier

Kalverhouderij Familie de Vries

Wij zijn Peter en Jacquelien de Vries, samen met onze 4 kinderen wonen en werken wij op ons vleeskalverenbedrijf in Nuis. Nadat we eerst bij andere kalverhouders op zzp-basis kalveren verzorgde, kregen we in 2001 de mogelijkheid om dit bedrijf te kopen. Met onze passie en liefde voor kalveren zijn we deze uitdaging aangegaan. In 2004 hebben we een stal gebouwd zodat de kalveren in groepshuisvesting gehouden konden worden. In 2015 hebben we de oude stallen afgebroken en een nieuw gedeelte met hygiënesluis kwam daar voor in de plek.

Als de kalfjes op ons bedrijf komen zijn ze minimaal 2 weken oud. De dieren worden ontvangen in een schone en ontsmette stal, als dit in de herfst/winterperiode is worden de kalveren verwarmd middels vloerverwarming. De eerste 3 weken hebben alle kalfjes hun eigen ”babybox”, zodat wij ze individueel goed in de gaten kunnen houden en op hun eigen niveau kunnen voeren en bijsturen. Daarna komen ze in gesorteerde groepen van 6 of 10. Hier verblijven ze totdat ze ongeveer 28 weken zijn, daarna worden ze geslacht en verwerkt tot een heerlijk stukje mals kalfsvlees. De kalveren krijgen 2 maal per dag melk, daarnaast krijgen ze onbeperkt ruwvoer en water aangeboden.

Wij doen mee met boert bewust om meer te laten zien wat we doen om zo een beter en eerlijk beeld te creëren van onze prachtige sector. Vaak komt er door meer openheid ook meer begrip!

Kalverhouderij Familie de Vries

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Uitleg bij maatschappij

  • Uitleg bij milieu

  • Uitleg bij Energie

  • Uitleg bij welzijn

  • Uitleg bij diergezondheid

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Landelijke partners

Lokale partners

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners