Welkom op de website van Westerkwartier

Pronkjewailpad (8 april tm 31 okt)

Het Pronkjewailpad is een populair langeafstand wandelpad door de provincie Groningen, waarbij deelnemers op een verrassende en actieve manier kunnen kennismaken met Gastvrij Groningen.

Het Pronkjewailpad is opgedeeld in een Noordroute (250 km), een Zuidroute (350 km), een Oostroute (200 km) en een Westroute (200 km) in 2022. Deelnemers kunnen één van de routes kiezen (of meerdere) en hebben twee jaar om één route te voltooien. Het Pronkjewailpad is elk jaar van april t/m oktober geopend, van donderdag tot en met zondag.

Deelnemers wandelen het Pronkjewailpad aan de hand van een stempelkaart. Onderweg moeten zij in elk dorp minstens één stempel op hun stempelkaart halen. Momenteel doen ca 400 lokale ondernemers en andere toeristische, recreatieve en culturele organisaties in Groningen mee als stempelpost. Samen vormen zij het Platform Gastvrij Groningen. Ook 3 van onze deelnemers zijn ook stempelpost!

Naast een stempel die we aanbieden willen we ook laten zien hoe het boerenleven eruit ziet. Dit doen we door de wandelaars een kijkje te laten nemen op zichtlocaties, bij een stempelpost een kijkje in de stal, en ook door informatieborden te plaatsen tijdens de etappe van de maand! (maand Juni)

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Landelijke partners

Lokale partners

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners